Mieke & Wouter - complete renovatie vrijstaande boerderij -

Wonen in de polder

 

Deze typische agrarische jaren‘80 woning stond al een aantal jaren te koop, maar Mieke en Wouter zagen meteen de potentie. Vanwege de gesloten bouw en de kleine ramen was er vanuit deze vrijstaande woning weinig te zien van het prachtige omliggende landschap. Hier lag de uitdaging voor StrandNL; de omgeving naar binnen halen!

 

De structuur van de woning hebben we grotendeels gelaten zoals die was. Door een zinken uitbouw met veel glas op het bestaande terras te realiseren, creeerden we aan de achterkant openheid en een mooi zicht op de tuin. Aan de zijkant van de uitbouw hebben we een zichtraam ontworpen, gericht op de ringvaart van de polder.

 

In de extra ruimte die door de uitbouw binnen ontstond, is een ruime en lichte leefkeuken gerealiseerd. De door de uitbouw verruimde woonkamer hebben we door middel van een functionele kastenwand opnieuw ingedeeld. Aan de ene zijde de zitkamer waar de kasten dienen als tv-meubel, aan de andere zijde de keuken en eetkamer met een apparatenwand. De ruimte voelt als een geheel, doordat de gietvloer over de hele begane grond doorloopt. We hebben voor een licht en warm kleurgebruik gekozen, zodat de woning op een subtiele wijze overloopt in de buitenruimte. De overige ruimtes van de woning zijn gemoderniseerd en in dezelfde lichte stijl uitgevoerd.

 

Met deze aanpassingen kan dit jonge gezin de komende jaren volop genieten van het omliggende landschap en alle comfort die dit huis hen te bieden heeft.

 

projectteam

Michel van der Velden

Geertje Stumpel

Strand West

 

fotograaf

Emma Beugelink

 

recensie van Mieke & Wouter