Loosdrecht aan de plas

Complete vernieuwing van jaren '90 waterwoning

Loosdrecht aan de plas

 

Wat een heerlijkheid als je een plekje aan het water bezit of kunt bemachtigen, er is direct een gevoel van vakantie en ontspanning. Onze opdrachtgever komt uit de regio en vond er een plekje te koop dat zo optimaal gelegen was dat hij het niet kon laten schieten. We hebben al eerder voor deze opdrachtgever gewerkt waardoor het een logische stap was om ons er in te betrekken voor het ontwerp.

 

Het huis is ontworpen in de 1992 en in 1995 gebouwd op een kunstmatig schiereiland in de plas als 1 van 7 gelijkende woningen. Een huis met houten beschieting op de wit geschilderde metselwerk gevels en een dominante rieten kap waardoor de woning op het land leek te liggen. In tegenstelling wat je op de plek zou verwachten was het wonen naar binnen gekeerd en naar de“achtertuin” inplaats van naar het water.

Op de beganegrond was de wens nog wat ruimte bij te bouwen en op de verdiepingen middels enkele dakkapellen de oppervlakte beter te kunnen benutten. Met deze aanpassingen wilden we tegelijkertijd de woning oprichten en meer laten staan aan het water als een trots huis.

 

Deze renovatie werd al snel een totaalrenovatie en na het verkrijgen van de vergunning voor de aanpassingen aan de buitenzijde konden we de plattegronden realiseren en aan de slag met de invulling, inrichting en aankleding. De indeling heeft twee grote aanpassingen gekregen, omdat we een dakkapel aan de zijkant konden realiseren was het mogelijk daar de nieuwe entrée van de woning te maken de bestaande entrée en de garage konden we samen met een uitbreiding aan de keuken verbouwen tot speelkamer en leefkeuken. Verder hebben we raampartijen en gevel elementen vernieuwd.

Alles ging op de schop en kreeg een nieuwe uitstraling, de trap naar de eerste ging achter een deur vanuit de woonkamer en aan de keuken kwam een overdekt terras met daarop een balkon voor de masterbedroom op de eerste verdieping.

 

In de woning is alle comfort gerealiseerd met éen hoofd gedachte. ontspanning.

Een nieuwe steiger met bootjes, een zwembad gedeelte met trap naar het terras achter de steiger. Het boothuis was een overkapping die we getransformeerd hebben tot een inpandige sloepgarage. Op de steiger een zitje aan het water en een louncheplek achter een windscherm. In de voortuin een jaccouzie en een buitendouche met uitzicht op het meer. Terrassen in de tuin voor alle seisoenen en een speelplek achterin. In het huis hebben functies zoals gezellig samen koken, relaxen, film kijken en sporten een plek gekregen. Een Riante masterbedroom met eigen sanitaire ruimte en 4 extra slaapkamers met een eigen badkamer. In de badkamers komt het licht via een daklicht in de nieuwe dakkapel.

 

Een Weekend huis of vakantiewoning waar je altijd wel zou willen zijn met je hele familie.

 

Projectteam

Jelle Hekstra

Mark Mutsaers

Michel van der Velden

Fotografie 

Jan Buteijn