Herbestemming naar wonen

Een project van een paar jaar geleden nu pas op de webstite.

Een projectontwikkelaar, waar we meer projecten voor hebben gedaan, heeft ons gevraagd het gebouw van een voormalige instelling te veranderen naar wonen. De uitdaging in dit project was om van, het gesloten en naar binnengekeerde, pand een open woongebouw te creëren met een buitenruimte voor elke woning.

Eerst hebben we goed op plattegrondniveau gekeken waar de mogelijkheden lagen en hoe we de minimale eisen voor de appartementen konden realiseren en hoeveel woningen we vervolgens in het gebouw konden plaatsen. Het ontsluiten van elke woning via inpandige gangen en trappen bleek ook te realiseren en daarmee kregen we de hoofdplattegrond op papier.

Na deze eerste stap volgde de indeling en afwerking van de woningen die door de oorspronkelijke opzet van het pand nagenoeg allemaal verschillend zijn, zo hebben we in het pand 31 verschillende woningen kunnen realiseren.

De buitenzijde van het pand is geheel vernieuwd en op de daken zijn daktuinen ontworpen die vanuit elk appartement toegankelijk zijn met een inpandige trap. Zo heeft elke woning een patio een tuin of een daktuin.

Omdat het een appartementen gebouw is, zijn de gemeenschappelijke ruimten ook een onderdeel van het ontwerp en daar hebben we vanaf de entree aan de voorzijde en de parkeerplaats aan de achterzijde, alles tot aan de deurknop van de woningen bedacht.

In het gebouw hebben we een aantal woningen voor de verhuur afgemaakt ot aan de meubels. De overige appartementen waren kasco voor de verkoop en daar hebben we ook voor enkele een indeling en afwerking advies gegeven.

 

 

Projectteam StrandNL