Eric & Joosje - nieuwbouw moderne schuurwoning -

Moderne vrijstaande woning geheel opgaand in het omliggende landschap 

 

Op een ruim bemeten kavel in Berkel en Rodenrijs heeft StrandNL een woning voor een samengesteld gezin met vier kinderen ontworpen. Hij wilde graag hoge ruimtes en veel licht. Zij droomde van een soort boerenschuur. Samen met Eric en Joosje zijn we uitgekomen op dit definitieve ontwerp. Modern, met duidelijke traditionele elementen.

 

De wens van de bewoners om vooral veel zichtlijnen te creëeren is vertaald door een lengte en breedte as in het midden van de woning aan te brengen. Hierdoor zijn de verblijfsruimtes automatisch aan de buitenkant van het pand gesitueerd. Daarnaast zijn er vides toegepast die de verdiepingen met elkaar verbinden. Zo staan de gezinsleden met elkaar in contact, terwijl ze ook duidelijk hun eigen ruimtes hebben. 

 

Er is door StrandNL bewust gekozen voor een houtskeletbouw. Het bouwt sneller, is lichter en energiezuiniger. Daarnaast is al meteen tijdens de eerste plannen goed nagedacht over het interieur en de invulling daarvan. Door deze wisselwerking is niet alleen een mooi plaatje gerealiseerd maar ook een heel comfortabele woning. 

 

De glazen wand in de woonkamer en -keuken bereikt een fenomenale hoogte van negen meter, wat een prachtig uitzicht biedt op de aangelegde tuin en de groene omgeving. In samenwerking met StrandWest en een tuinarchitect is vervolgens de gehele inrichting in de woning en de tuin verzorgd. De kleuren - diverse tinten groen, een houten wand en een antracietkleurige vloer geven de woning precies de uitstraling die Eric & Joosje voor ogen hadden.

 

projectteam

Jelle Hekstra

Mark Mutsaers

Strand West

 

fotograaf

Simon Bosch

 

de recensie van Eric & Joosje