Ellen & Martin - verbouwing jaren '30 woning -

Uitbreiding en verbouwing van een karakteristieke jaren ’30 woning

 

Ellen en Martin hebben StrandNL benaderd om een interieurontwerp te maken voor hun destijds nieuw aangekochte jaren ’30 woning. Met het realiseren van een aanbouw is er extra ruimte ontstaan voor een ruime eetkamer inclusief haard aan de tuin.

 

De met hout afgewerkte keuken steekt fijn af tegen de koele betonvloer. Door de woonkamer aan de voorzijde te situeren heeft de keuken met uitzicht op de tuin een centrale positie gekregen en is dit hiermee het hart van het huis geworden. Door het hoge kastenelement in te pakken met hetzelfde materiaal als de keuken is deze integraal onderdeel van de woning geworden. Op die manier is een ruimtelijke oplossing ontstaan die de vaak wat krappe structuur van een jaren ’30 woning weet te doorbreken. Superslanke stalen kozijnen verbinden de ruimtes met elkaar en betrekken zelfs de tuin bij de woning.

 

In samenwerking met Strand West is ook de inrichting en stoffering voor deze woning verder verzorgd.

 

projectteam

Mark Mutsaers

Strand West

 

fotograaf

Anke Leunissen