Arjen & Janie - renovatie en aanbouw herenhuis-

Interieur en exterieur staan volledig met elkaar in verbinding in dit prachtige herenhuis

 

Realiseer een aanbouw die de woning maximaal uitbreidt, maar de tuin niet aantast. Die vraag krijgen wij vaker -eigenlijk van bijna iedere opdrachtgever die wil uitbouwen- en is dan ook dé uitdaging voor iedere architect. StrandNL is deze opdracht aangegaan voor een herenhuis in Utrecht. En wat de bewoners betreft, is hun missie zeker geslaagd. 

 

De nieuwe aanbouw biedt naast een strakke stijlvolle maatwerk keuken een royale plek voor de eettafel. De enorme schuifpui en de doorlichten zorgen niet alleen voor veel natuurlijke lichtopbrengst, maar ook voor een vanzelfsprekende verbinding met het terras en de door een tuinarchitect aangelegde tuin. Omdat er is gekozen voor hetzelfde materiaal voor zowel de keukenvloer als voor het terras, staan interieur en exterieur nog meer visueel met elkaar in verbinding.

 

De nieuwe woonkamer is verplaatst naar het midden van de begane grond en is met de de plaatsing van een open haard zeer behaaglijk en intiem. Hier kunnen de bewoners zich ‘s avonds terugtrekken met een heerlijk glas wijn en bij kille dagen genieten van een knetterend haardvuur. Op elk moment van de dag biedt de voorkamer deze zeer muzikale familie de gelegenheid om met elkaar te musiceren. Strand West heeft voor de verschillende ruimtes de verdere inrichting verzorgd. 

 

projectteam

Mark Kunz

Mark Mutsaers

Strand West

Erik Funneman (tuinarchitectuur)

 

fotograaf

Simon Bosch