Annemarie en Bart

Kleurrijk wonen aan het park

Annemarie en Bart kwamen bij StrandNL terecht omdat ze een nieuw huis op het oog hadden. Omdat Annemarie hier dagelijks voorbij de etalage loopt besloot ze binnen te komen en te vragen wat de mogelijkheden zijn om hen te adviseren en te begeleiden bij de verbouwing van de woning.

Annemarie kwam met de vraag om een intieme en kleurrijke woning voor hen te ontwerpen, toekomst bestendig en geschikt voor kinderen. ook een scheiding tussen woon-eetkamer was wenselijk en het betrekken van de keuken bij de eetkamer was een van de vragen die gesteld werd.

De woning stamt uit 1930 en kamers en suite waren toen heel gebruikelijk. Ook in deze woning was een en suite aanwezig die in een voorgaande verbouwing al was aangepast.

Annemarie en Bart vonden deze bestaande en suite niet zo fraai, ze waren ook niet zo gehecht aan de klassieke uitstraling. We hebben uiteindelijk in ons ontwerp de "en suite" in een moderne variant uitgevoerd.

Wij kwamen met het voorstel op een uitgerekte "en suite kast" te plaatsen met een blauwe stalen pui, met vier deuren, die op verschillende wijze geopend kan worden, hiermee is de woonkamer zowel af te sluiten als bij de eetkamer en de keuken te betrekken. Door het plafond te verlagen en in dezelfde kleur te schilderen als de blauwe kasten en de haar in de kasten te integreren, ontstaat er een nieuwe intieme ruimte.

De nissen in de kast zijn in te vullen met kunst en dierbarre voorwerpen die Annemarie en Bart hebben verzameld. Ook beschikt de kast over diverse deuren en laden zodat ook servies en glaswerk direct bij de hand is en is er voldoende bergruimte voor speelgoed.

De keuken hebben we, door de wand uit te breken, vergroot en bij de eetkamer betrokken. Centraal is de plaats van het kookeiland, deze is voorzien van een wit composiet werkblad waardoor de ruimte licht en ruimtelijk blijft. Hier hebben we ook een afgewogen kleurpalet toegepast, ingetogen blauw, licht berkenhout en roze.

Annemarie begrijpt het ontwerpproces en heeft ons uitgedaagd een bijzonder kleurpalet toe te passen waardoor zij een bijzondere toegevoegde waarde heeft geleverd in dit kleurrijke interieur. 

 

Projectteam

Jari van Lieshout

Michel van der velden

Jelle Hekstra

Fotografie 

Kaatje verschoren

Productie 

Rob Jansen

 

 

Eigen Huis & Interieur